Välkommen på skrivarkurs 14-15 september 2013

2013-06-27

Inspirationshelg för skrivare 14-15 september 2013

 

 

 Du som tycker om att skriva, oavsett om du är nybörjare eller har skrivit en del tidigare är du välkommen till Skrivglöds kreativa helgkurs. Vi kommer att göra många skrivövningar för att arbeta oss in i det litterära berättandet. Dialog, personbeskrivning, konflikt och textsamtal är delar av kursens innehåll. Skrivuppgift till söndagen.

Ta med papper och penna eller dator till en inspirerande helg i skrivglödens tecken.

 

Tid: lördag 14/9 – söndag 15/9, 2013 kl.13.00-17.00.

Plats: Norgegatan 18 (bottenvån.) Linköping

Pris: 1000: – (inkl. kurskostnad och fika, båda dagarna).

Antal deltagare: max 8

 

Anmälan och information: Lisbeth Antonsson/Skrivglöd, E-post: info@skrivglod.se  alt. lisbethantonsson@hotmail.com tel. 0702-36 46 58.

Skriv namn, postadress, e-post och tel.nr på din anmälan. Det är först till kvarn som gäller… men sista anmälningsdag är 18/8. Faktura skickas till din postadress och anmälan är bindande.

Varmt välkommen!

 

Lisbeth Antonsson

Skrivarpedagog

E-post: info@skrivglod.se  alt.  lisbethantonsson@hotmail.com

www.skrivglod.se

Tel.0702- 36 46 58


Kommentera

Essäer om skrivande

2013-05-18

Författaren Elisabeth Rynell har skrivit mycket intressant om skrivandets fenomen i en samling essäer i hennes nya bok ”Skrivandets sinne”. Här finns något att läsa för både skrivande och icke skrivande personer.Välkommen att läsa recensionen i Corren http://www.corren.se/kultur/bocker/elisabeth-rynell-skrivandets-sinne-6394178-artikel.aspx

 


Kommentera

Droppe i Corren

2013-05-08

En magisk kväll med Mahanandia

”Kärleken är den bästa drivkraften” sa den cyklande indiern Pikej PK Mahanandia, när han nyligen besökte Linköping.

Det  blev inget mindre än en magisk kväll den 2 maj i Ansgarskyrkan. Det var Karanugars vänner, en kvinnoförening i Svenska kyrkan  som beskyddar ett kvinnohem i Indien, som hade bjudit in Mahanandia efter att de läst min recension av boken ”New Dehli-Borås, den osannolika berättelsen om indiern som cyklade till kärleken i Sverige” i Corren.

Pikej Mahanandia berättade så personligt och humoristiskt om sin fantastiska livsresa; från att vara en liten kastlös indisk pojke, född 1949 i djungeln, till att leva med sin älskade Lotta i skogen utanför Borås 2013.

I ungdomen levde PK, som han helst kallar sig, mellan hopp och förtvivlan men i skolan upptäcktes hans konstnärliga begåvning och han fick ett stipendium vid konstakademin i New Dehli. Där mötte han Lotta från Borås när han målade hennes porträtt. När hon återvände till Sverige blev hans kärlekslängtan så stark att han ett år senare följde efter-på cykel. De gifte sig 28 maj 1979.

Nu arbetar PK hängivet för de kastlösas situation i Indien och förra året träffade han Jan Eliasson i FN i New York.

Boken är skriven av Per J  Andersson och kom ut tidigare i våras på Forum förlag.

LISBETH ANTONSSON

 

 


Kommentera