Min andra diktsamling är klar

2011-06-23

Nu är min andra diktsamling klar. Haiku till Åke R-från bild till dikt utgiven på Recito förlag finns att köpa på www.litenupplaga.se.

En haiku är en japansk miniatyrdikt eller kortdikt med en versform som består av 17 stavelser med 5 stavelser i första raden, 7 i den andra och 5 i den tredje men med tiden har formen blivit allt friare. Haikun ska innehålla ett konkret bildspråk som återger det väsentliga i en upplevelse av naturen eller mänskliga situationer. Haiku söker skildra en förändring helst med en överraskande poäng eller en kvardröjande stämning.

Kom till Konstgalleri Söderö i Kinda lördagen den 9 juli kl.14.00 för att möta Åke R Nilssons måleri i samklang med mina dikter och musikern Carina Johanssons musik.

Varmt Välkommen!Kommentera

Läsvärt av Yoko Ono

2011-06-21

Konstnären, musikern och miljökämpen Yoko Ono har skrivit den tänkvärda boken  Funderingar som jag gärna delar med dig” där hon tar upp angelägna livsfrågor. Läs min recension i Corren.Kommentera

Bokrecension ”De hemlösa”

2011-06-18

Jag vill varmt rekommendera boken De hemlösa av den kinesiska debutförfattaren Yiyun Li. Läs min recension i Östgöta Correspondenten.


Kommentera