Bokens Dag i Linköping

2010-11-15

Idag är det en högtidsstund för litteraturen i Linköping. På Stadsbiblioteket kl.14-15 framträder Marcus Birro och Linda Örnvall.

I kväll kl. 19 på Stora teatern: Karin Alvtegen, Marcus Birro, Emma Hamberg och Torgny Lindgren. Konferencier är Åsa Christoffersson, kulturredaktör på Corren. Lyssna och njut!


Kommentera

Ung och bortskämd-en betraktelse

2010-11-11

Jag tappade hakan i måndagskväll när jag tittade på Svt:s nya serie Ung och bortskämd. Visst har jag skämt bort mina barn ibland men programmet visade ett gäng extremt bortskämda ungdomar som ”curlats” sönder av sina föräldrar. I programmet bor de i ett hus tillsammans och ska ta hand om sig själva från det att de aldrig har gjort ett handtag i hela sitt liv. Deras intressen för shopping, kläder och smink står i total kontrast när de står handfallna inför städning och disk. Föräldrarna har gjort dem en otjänst och jag tycker uppriktigt sagt synd om ungdomarna. De blir offer för föräldrarnas omsorger när de kommer ut i verkligheten. Hur ska de klara av en relation? Hur ska de klara av ett heltidsjobb? Jag förmodar att Svt har valt ut de värsta familjerna för att få ett underhållande program. Jag hoppas att vistelsen för en del av ungdomarna i alla fall ska ge viss förståelse och insikt vad ett vanligt liv handlar om men jag är inte säker.


Kommentera